Midzomer 2

Vandaag plaatjes van de echte midzomerdag. Het groen is nog lekker fris als alles op vrijdag 22 juni ’s middags om half drie naar de dorpsweide wordt gebracht:

optocht.jpg

Voorop de Zweedse vlag, erachter muzikanten (violen (gewone en z.g. nyckelviolen), gitaar, trekharmonica (dragspiel)), dan een jongetje met 2 kleine vlaggetjes, 2 meisjes en 2 jongens met de kransen om hun nek, en daarna 4 jongedames met xc3xa9xc3xa9n van de lange slingers en ook nog 4 jongens (jongeheren) met de andere lange slinger. Mooi die klederdracht!

kransenvervoeren.jpg

jongensmetslinger.jpg

muziekgroep.jpg

Bij het dorpshuis stelt het muziekgroepje zich op, de "meiboom" wordt gereed gemaakt, en dan kan die de lucht in. Je denkt dat dat een fluitje van een cent is, maar niets is minder waar. Zwaar werk, dat met overleg en o.l.v. een "aanvoerder" uitgevoerd wordt.

hetbeginiser.jpg

Het begin….

nogeven.jpg

Hier is men al een stuk verder. Let ook even op de "gaffels" waar de boom mee gestut wordt. Als er ook maar eentje verkeerd gaat of uit balans raakt gaat het helemaal mis. Volgens een Zweed, die ik er naar vroeg, gebeurt dat inderdaad wel eens.

hijstaat.jpg

En daar staat die dan. Er kan gedanst en gezongen worden. Jong en oud doet mee, en ik zag warempel de 2 nederlandse "kransdames" ook meedoen met hun kindertjes. Leuk!

dansenomdeboom.jpg

De hele middag was het droog, maar tegen 6 uur begon het helaas te regenen. Jammer. Maar het feest gaat in het dorp nog een hele tijd door. Reken maar!

zweedse-vlag-lijn.gif

Jxc3¡ren geleden hebben we dit feest ook al eens meegemaakt. Toen op een camping in Bengtfors. Zie kaart.  Er was daar toen een bijeenkomst van accordeonspelers, die ons uitnodigden erbij te komen om wat mee te eten en te drinken. Nou, dat laatste hebben wij niet zoveel gedaan, maar de Zweden des te meer. De volgende dag waren ze nog hartstikke total-loss, terwijl ze zondags pas weer een beetje aanspreekbaar waren. Maar ze hadden een mooi feest gehad…..

Advertenties

2 thoughts on “Midzomer 2

Ik lees graag iets van jou! Bedankt! Groet van Corry

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s