Dagje Artis

 

Artis-ingang

De hoofdingang van Artis. Indrukwekkende vogels!

Ik had een prijs gewonnen bij een loterij. Mocht een dagje uit kiezen naar een park, een museum of zo, voor 4 personen. Leuk, uit alle mogelijkheden hebben we (Melody en ik) een dagje Artis gekozen. Zie http://melodymusic.nl/. Vriendin Anita en haar man Niels zeiden enthousiast “ja” toen gevraagd werd of ze mee wilden, en gisteren was het zover.

Om half tien meldden ze zich in Smilde, en na een bakkie koffie vertrokken we. Onderweg aardig wat regen gehad, maar in Artis bleef het gelukkig droog . e zon kwam af en toe kijken en in de loop van de middag werd het zelfs warm.

leeuw artis

Leeuw van Melody geleend, want, wat dacht je? Mijn camera hartstikke vergeten mee te nemen. Dom, dom, dom!  Maar door de rest van het gezelschap werden wel erg veel foto’s gemaakt. Gelukkig maar.

 

En ik verbaasde mij over mijzelf. Heb bijna het hele park doorkruist achter mijn rollator. Af en toe ergens gaan zitten, om uit te rusten, maar ook om iets te drinken en/of te eten.  Om plm 5 uur had ik “de piepe wel uut” (twents gezegde), ook de anderen hielden het voor gezien en de uitgang werd opgezocht, waarna we richting Amersfoort reden, waar we heerlijk gegeten hebben. Gezellig en lekker!

Om ca. 9 uur was ik weer thuis, heb een lekker glas spa gedronken, en ben onderuit gezakt in een stoel gaan “hangen”.  Compleet total loss. Gelukkig wel goed kunnen slapen, maar vandaag moet ik het aardig bezuren. Maar al met al heb ik behoorlijk genoten van het dagje dierentuin. Nog maar een keer zo’n prijs winnen?

Het mooie van dierentuinen vind ik, dat er  ook altijd veel aandacht is voor beplanting. Heel veel groen, prachtige bloemen. Ook veel groente zagen wij. Op de site van Artis staat een verhaal over het waarom van die verschillende groentes. Kijk maar op http://www.artis.nl/nl/ontdek/verhalen/de-eetbare-tuin/.

 

 

 

 

 

17 thoughts on “Dagje Artis

  1. Wat heerlijk he Corry dat er zoveel bankjes staan !!
    En ja van zo een dag lopen en genieten , moet je ff tol betalen de volgende dag.
    Maar dat dagje Artis is het vast waard geweest

  2. Nou dat is vast een hele fijne en gezellige dag geweest Corry en wie had pakweg twee maanden geleden gedacht dat jij een hele ganse lange dag in een dierentuin rond zou scharrelen! Daar wordt je echt heel moe van, geweldig dat je nu weer kan.!! Mooi!!

Ik lees graag iets van jou! Bedankt! Groet van Corry

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s