Thursday Challenge Thema: “Machines”

Ik ga weer terug naar de goeie (?)  oude tijd. Mijn moeder gebruikte na het tobbe-tijdperk onderstaande machines om de was schoon te krijgen.  Al een hele vooruitgang. Ik heb heel wat natte was “doorgedraaid”.

19 gebruari machines

19 februari wringer

 

De wringer hebben we naderhand vaak op de camping gebruikt. We hebben meerdere jaren een hele zomer  gekampeerd. Zo fijn!

11 thoughts on “Thursday Challenge Thema: “Machines”

 1. Dat soort wasmachine,s ken ik niet Corrie. De wringer wel.,die stond bij ons op een “bok”‘ met de tobbe aan iedere kant. Een voor de natte was en een voor de “droge”was.
  Buiten op het plaatsje. Wat was mijn moeder blij toen ze haar eerste langzaamwasser kreeg. Binnen in het stoookhok.werd de was zomaar vanzelf warm gemaakt en gewassen dmv een schoep dat langzaam heen en weer bewoog.
  Later, toen mijn broertje geboren moest worden kreeg moe haar eerste echte wasautomaat. We zaten er voor te kijken, naar dat wonder dat zomaar uitzichzelf de was schoondraaide!
  Goede oude tijd? Ik weet wel dat mijn moeder heel wat uurtjes heeft staan ploeteren met de vuile broeken van mijn vader en met de grote lakens, die aan de waslijn hingen met een stok eronder om de was ” hoog “te houden.

  • Nadat alles op de hand gewassen werd, was dit al een geweldige vooruitgang. Als eerste nieuws kreeg mijn moeder een centrifuge, en later, ik meen bij de geboorte van mijn 1-na-jongste broer in 1956. Wat een herinneringen!

 2. Deze machine was al een hele vooruitgang voor vrouwen. Niet meer met de hand op het wasbord wassen, maar de machine het werk laten doen. Prachtige inzending!

 3. Die wasmachine ken ik gelukkig niet, mijn moeder had er al eentje net als nu…
  Alleen kan ik me nog wel herinneren dat er bij mijn oma ook zo’n rond geval stond, maar die was al wel van metaal..
  Jou machine lijkt op de mijne, ik had ook een mangel…

 4. Ja ken ik nog goed, heb zelf ook nog zo’n ding gehad maar…dat was inmiddels (1968) een electrische! Weer later kregen we massaal een centrifuge!! Trouwens ook echt kamperen is een nostalgisch gebeuren geworden inmiddels.

 5. De vrouw van mijn opa had er ook zo een. Ik hoor die motor nog brommen op de houten ondervloer. Wonderlijk zoiets want de wasmachine had allang zijn intrede gedaan. Maar op dat dorp van opa ging alles wat langzamer.

Ik lees graag iets van jou! Bedankt! Groet van Corry

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s