Thursday Challenge Thema: Home

Bedacht de foto van mijn huis, zoals die op Funda staat hier te plaatsen, maar daar kun je het ook wel gaan bekijken.

Nee, ik vond een foto van ruim 51 jaar geleden, waren net getrouwd en hartstikke gelukkig met onze gemeubileerde kamers hartje Hengelo. De foto laat de tot keuken getransformeerde badkamer zien. Klein, maar je kon er koken, afwassen, handwasjes doen. Maar niet meer in bad gaan. Daarvoor gingen we naar het gemeentelijk badhuis.
Je ziet dus niet een huis, maar een deel van een huis. Ik hoop maar, dat dat ook gewaardeerd wordt.

keuken Langestraat bewerkt

Het was behelpen, maar wij waren maar wat blij, dat we samen konden zijn na 4 jaar verkering en elkaar alleen in de weekenden zien, want Johan woonde in Hengelo en ik in Nijverdal. In die jaren hebben we heel wat met de trein gereisd. Ach: sweet memories……

Advertenties

13 thoughts on “Thursday Challenge Thema: Home

    • Tja pure luxe, echt wel, maar wij woonden, zoals gezegd, hartje Hengelo en ik werkte in Goor. Dagelijks heen en weer met de bus. Nogal laat thuis en Johan ging naar de avond-mts, dus moest snel weer weg. Dus naast luxe ook wel noodzaak.

  1. Ja Corrie, zo ging dat. Wij bewoonden een deel van een huis, samen met de eigenaresse. We hadden een kamer en een keuken, met daar tussenin een slaapkamer met een tot badkamer verbouwde bedstee! Nou ja, badkamer, dwz een wastafel met een spiegel. De andere bedstee was omgetoverd tot kledingkast cq opbergruimte! We hadden niet eens een eigen ingang, moesten altijd door de gang van de hoofdbewoknster. Maar we waren blij met de ruimte na vijf jaar!! Verkering ! Samenwonen was er niet bij, er moest getrouwd worden anders kregen je ouders een rolberoerte! Toch was het een mooie tijd, je was tevreden met weinig!

    • Wij woonden boven een boekenwinkel op de 2e verdieping. Voordeur delen, w.c. op 1e verdieping delen en in de woonkamer was een wastafel. En dan dat badhuis natuurlijk. Later douchten we bij mijn schoonouders. Ging ik naar de wasserette met de was. Je deed het allemaal en was zielsgelukkig.

  2. In die jaren was je hartstikke blij als je zo kon wonen. En hoe klein het ook was, en hoe je je ook moest behelpen, het was je thuis. Goud waard.

Ik lees graag iets van jou! Bedankt! Groet van Corry

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s