Oostvaardersplassen

Onze zoon was afgelopen week jarig, en had de familie en vrienden uitgenodigd voor een excursie in de Oostvaardersplassen. Hij werkt daar met heel veel plezier als vrijwilliger. Dat gebied wilde hij ons ook wel eens laten zien.
trekker met kar kl
Met deze kar trokken we het veld in.
Aanvankelijk werkte het weer niet erg mee. Het was donker, somber maar gelukkig niet koud. En gaandeweg begon de zon te schijnen en werd het een fijn temperatuurtje. Veel dieren gezien, soms heel ver, voor mijn camera veel te ver, maar er gebeurde iets geweldigs.
Terwijl wij zo halfweg de excursieroute een pauze hielden, waar Nico ons voorzag van drinken en hapjes, hoorden wij ineens een geweldig gedreun. Kwam daar een hele kudde koninkspaarden langsrennen. Honderden, merries met veulens. (Hengsten worden in zo’n kudde niet getolereerd, die zagen we als een aparte groep grazen).
koinkspaarden meer op hol kl

Weldra waren ze ver weg, en na de versnaperingen konden wij onze zitplaats weer opzoeken en gingen we verder. Maar……we kwamen niet ver, want een deel van de kudde stond midden op de weg, en het duurde nogal even voor ze in de gaten kregen, dat er meer bezoekers waren, die van dat pad gebruik wilden maken. Wel meteen een mooie gelegenheid om wat foto’s te maken.
koninkspaarden blokkeerden de weg kl

Nog een foto van een deel van de kudde:

Nog meer koninkspaarden kl

Wat hebben we een fijne dag gehad! En, wat zou Johan hier ook van hebben genoten. (Hij was er de hele dag bij, hoor) .

Advertenties

5 thoughts on “Oostvaardersplassen

  1. Corry wat een fijne dag hadden jullie. Heel erg mooi om die kudde van zo dichtbij te kunnen zien. Indrukwekkend en bijzonder. Dit was een geslaagd verjaardagsuitje. Gefeliciteerd nog met je zoon.

Ik lees graag iets van jou! Bedankt! Groet van Corry

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s