Longspecialist

Omdat ik in januari, tijdens mijn verblijf in het ziekenhuis een heftige astma-aanval heb gehad, waarvoor ik o.a. behandeld ben met een prednisonkuur, moest ik vandaag voor controle naar de longarts. Eerst werd de longfunctie gemeten.  Je krijgt dan een groot mondstuk in je mond, een “knijper” op je neus, en op commando moet je dan diep inademen en daarna snel uitblazen en zo lang mogelijk doordoen. Volgens de medewerker, die de test bij mij deed, was het resultaat veel beter dan de vorige keer. En dat was dus in januari.  Dat was al heel fijn om te horen.

Toen naar de longarts, en ook deze was zeer tevreden met (over)  het  resultaat. Ik heb toen dus een “gewone” astma-aanval gehad, en daar heb ik medicijnen voor, die ik, indien nodig, moet inhaleren. Omdat dat normaal altijd goed gaat, en de gemeten waardes normaal waren, hoef ik dus ook niet terug te komen.

Dat was wel heel fijn om te horen. In ieder geval één ding dat tamelijk normaal functioneert. Dat geeft de burger moed.

Zitten we in de wachtkamer voor de functietest, komt er een verpleegster voorbij, die mij verzorgde tijdens mijn lange ziekenhuisperiode. Dat was even leuk! Even fijn gepraat, en haar  bedankt voor de goede zorgen. Op de dag van mijn ontslag uit het ziekenhuis was ze er niet, dus  alsnog flink de hand geschud.  Tjonge, dat was een leuke ontmoeting!

En dan gaan we morgen weer op naar Assen. Johan moet naar de audicien. Zijn gehoor gaat aardig achteruit, ondanks de speciale hoorapparaten. Kijken of er nog wat aan te doen valt.  En donderdag word ik bij de dermatoloog verwacht. Controle van mijn benen. Ben benieuwd wat hij ervan vindt, en ook of ik weer mag douchen, en over een poosje weer mag gaan zwemmen. Afijn, dat horen we dan wel.

Ga nu eerst lekker slapen . Welterusten!

 

Advertenties

2 thoughts on “Longspecialist

  1. Hej Corry, fijn dat het zo goed gaat met je. Jullie zijn er zo wel druk mee met al die bezoekjes. Hopelijk kan er voor het gehoor van Johan ook nog iets gedaan worden.
    Fijn weekend, kram

Ik lees graag iets van jou! Bedankt! Groet van Corry

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s