Medisch bulletin

Op 29 april schreef ik, dat gevonden was, waar ik zo verschrikkelijk moe van was: een traag werkende schildklier. Dankzij medicijnen ben ik die vermoeidheid inmiddels wat kwijt (gelukkig), maar nu zit ik al een paar weken met wel erg pijnlijke (onder)benen. Volgens de huisarts hou ik nogal wat vocht vast (ondanks plastabletten), en omdat de huid van mijn benen niet zo elastich is, kan dat vocht niet “weg”. Het hoopt zich op en gaat dan onderhuids uitdijen (oedeem).
Om tegendruk uit te oefenen draag ik elastische kniekousen, helpen een beetje, maar gisteren had ik dusdanig erge pijn, dat ik (bijna) niet meer lopen kon. Dus maar weer eens naar de huisarts, want intussen was er ook het begin van een z.g. “open been”. ’t Gevolg is, dat ik nu een paar ingezwachtelde onderdanen heb, een kuurtje prednisolon erbij en dan maar weer afwachten.. De omvang van mijn benen is aanmerkelijk toegenomen, Op het www vond ik onderstaande foto van een ingezwachteld been (mocht je dat nog nooit gezien hebben….)

En zo heb ik allebeide benen verpakt. Alleen is de zwachtel bij mij lichtbruin, maar daar zie je niks van als je een lange broek aan hebt. Het vervelende is wel, dat ik ze ook ’s nachts om moet houden en om de andere dag opnieuw moet laten zwachtelen bij de assistente van de huisarts. Afijn, als het maar helpt, dan ben ik al lang gelukkig!

Nou dat was des weer het laatste medische nieuws. Ik wou maar wat graag, dat het nu maar eens ophoudt. Ben er tamelijk zat van.

5 thoughts on “Medisch bulletin

  1. Dag lieve Corry

    Kan me helemaal voorstellen dat je het zat bent, het ene is nog niet weg of het volgende dient zich al weer aan…. maar weet je, des te meer je je er tegen verzet des te moeilijker wordt het.
    Neemt niet weg dat je er best van mag balen af en toe maar laat je er niet onder krijgen hoor!
    Sterkte, liefs ook aan J. -x-

Ik lees graag iets van jou! Bedankt! Groet van Corry

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s