Daar ben ik dan even weer. Terug van weggeweest

Wij waren vorige week namelijk een paar dagen in het stadje Manderscheid gelegen in de Vulkan-Eifel in Duitsland. Een prachtig oud plaatsje, maar helaas werkte het weer niet al te best mee. Onderweg van Nederland naar hotel (plm 400 km) hadden we schitterend, zonnig weer. Dat is dan lekker genieten, hoor.
Maandagmorgen was het buiten grijs, grijs, grijs en nat! Tja, en wat zullen we dan eens gaan doen? Eerst maar een bezoekje aan de plaatselijke VVV, waar men ons enkele ideën aan de hand deed. O.a. een rondleiding in de Bitburger Brauerei in het stadje Bitburg. Daar kozen we dus eerst maar voor, want het goot van de regen. Zo’n rondleiding kost 8 euro, maar dan heb je ook wat: genoemde rondleiding dus (plm 1 1/2 uur) 2 consumpties bij de brouwerij, 3 consumpties in diverse gelegenheden in de stad.

Proost!!

We zijn niet in de “echte” brouwerij geweest, maar er was een groot gebouw, waar het hele produktieproces uitgelegd werd; vanaf de gerst, de hop, het water (diep uit de aarde) tot het bier gebotteld is. Best wel interressant. En: wij lekker binnen, maar buiten spoelde het. Goed gekozen dus.

Het proeflokaal.

Daarna was het zomaar droog buiten en gingen we even het stadje in, lekker op een terrasje voor een kopje koffie. En we zagen een heel mooi geveltje:

Genoeg over Bitburg en het bier. Gekloof me: ik drink nooit bier, maar heb daar een 0 % biertje geprobeerd. Was goed te drinken……..

======================================================

Manderscheid:

Een foto van het hotel, waar we verbleven, namelijk het Hotel am Ceresplatz.

en een foto van de rotonde, midden in het stadje, vlakbij het hotel:

En dan heb ik nog een foto van twee burchten (nu ruxefnes) net buiten Manderscheid.

Dat was het even voor vandaag. Ik heb nog wel een paar prentjes geschoten, maar mede door het slechte weer, zijn die het publiceren niet waard. Inmiddels hebben we wel heerlijk van een paar daagjes uit genoten. Mogelijk gaan we nog wel eens die kant op, want wat is het er geweldig mooi!!!

 

Advertenties

2 thoughts on “Daar ben ik dan even weer. Terug van weggeweest

  1. Heerlijk om er zo samen een paar daagjes uit te zijn.Leuk om dan de Brouwerij te bezoeken en jullie waren niet de enige …zo te zien 🙂 ….Jammer van het weer maar je hebt toch mooie foto;s gemaakt hoor !
    Fijne week voor jullie !
    Groeten Sophia

Ik lees graag iets van jou! Bedankt! Groet van Corry

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s