Drentse Fiets4daagse

2011 

Morgen begint ie weer: de Drentse Fiets4daagse. T/m vrijdag trekken weer heel veel mensen door onze mooie provincie. Zie hier.

Ook dit jaar zal er weer een stempelpost zijn bij de Koepelkerk, en wel op de dinbsdag en de woensdag. Reden voor de Koepelkerkcommissie om weer allerlei activiteiten te organiseren.

————————————————————— 
Kijk hieronder wat ze er zelf over zeggen:

Van de Koepelkerkcommissie

Op dinsdag 26 en woensdag 27 juli komen de fietsers, die deelnemen aan de Drentse Fiets4daagse met als startplaats Assen, stempelen bij de Koepelkerk.  De Koepelkerkcommissie heeft het draaiboek weer uit de kast gehaald om er, zoals gebruikelijk, gezellige dagen van te maken. Het merendeel van de knieperties moeten vooraf gebakken worden. Dus dat is al gebeurd: Binnen 4 dagdelen waren alle knieperties (6400 stuks) gerold en gebakken. In ploegendienst waren er veel vrijwilligers bezig. En wat opviel, er komen steeds meer mannen bij helpen. Ook dit jaar was het weer een gezellige boel. En x85. we waren sneller klaar dan verwacht.

Ook voor de 26e en 27e juli hebben we veel vrijwilligers bereid gevonden te komen helpen. Fantastisch dat er zoveel hulp uit de gemeente komt. Door middel van  posters en flyers op campings en in winkels in Smilde en omgeving, met persberichten in div. kranten, hopen we naast de fietsers veel bezoekers naar de Koepelkerk te trekken. En x85 we rekenen natuurlijk ook op de komst van veel Smildegers.

Naast de verkoop van diverse (gebruikte) artikelen staan er ook kramen met bruine bonen, pannenkoeken, hamburgers, koffie, beschuit met aardbeien, appeltaart etc. En om van alle versnaperingen te kunnen genieten wordt er een terras ingericht.

Ook in de kerk is van alles te beleven. Boven op de galerij is de boekenmarkt, de toren kan beklommen worden, onze organisten bespelen het orgel en kan er regelmatig worden meegezongen en Annie Daling en Willy Vos gaan dit keer een tentoonstelling inrichten met enkele oude poppenhuizen en (klederdracht-)poppen. Dus als u niet als vrijwilliger aan de slag moet, dan bent u hierbij van harte uitgenodigd  naar de Koepelkerk te komen om te kijken, te kopen en te genieten van alle bedrijvigheid in en rond de kerk. De ‘markt’ is van 9.30 tot 16.00 uur geopend.  

—————————————————————

Een paar foto's van voorgaande jaren om de sfeer weer te geven:

 

Fotos28juni 017 
Knieperties worden gebakken. Klaar terwijl U wacht!

Fotos28juni 006 

We hopen allemaal dat het weer dusdanig is, dat het weer zo'n gezellige boel wordt.

Dus: heb je de komende 2 dagen niets bijzonders te doen, kom dan eens naar Smilde. En hou je van lezen? In de kerk wordt een boekenmarkt gehouden. Er is vast wel iets van je gading bij. 
En, zoals het comite al schreef: de broene boon'  bint er ook. Mmmm.

 

Advertenties

3 thoughts on “Drentse Fiets4daagse

  1. Ik denk dat die gezelligheid gegarandeerd is. Want het lijkt me een hechte gemeenschap die dit soort dingen al jaren organiseert.
    De koepelkerk is een mooie locatie voor de traditionele boekenmarkt en voor het stempelen. Ik wens jullie allen een paar fijne dagen daar in Smilde.

Ik lees graag iets van jou! Bedankt! Groet van Corry

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s