Alweer over eten……

Vorige week schreef ik over de afhaalchinees, die zoveel eterij levert, waardoor wij zeer onverwacht de buren bij ons aan tafel hadden, die meegenoten van het lekkere eten.

Zondag zaten wij bij diezelfde buren aan tafel, alwaar we onwijs genoten van lekker met elkaar gourmetten en kletsen. Beslist voor herhaling vatbaar. Met z'n tweetjes ga je niet zo makkelijk uitgebreid zelf aan tafel het eten bereiden.
Op Wikipedia wordt gourmetten als volgt beschreven: ….klik…. Goed om eens te lezen wat het allemaal inhoudt……

Gourmetschotel 

Afgelopen dinsdag was het VRIJWILLIGERSDAG. Op die dag nodigt onze burgerlijke gemeente alle vrijwilligers uit voor een gezellige bijeenkomst, met stamppotbuffet, en een optreden van wat artiesten. Die bijeenkomst is (bijna)  altijd in Westerbork, omdat daar een multi-functioneel gebouw staat, waar enkele honderden mensen in kunnen. Er waren er ruim 340, en dat is nog niet eens de helft van alle mensen die zich inzetten.
We begonnen (natuurlijk) met koffie en heerlijke drentse koek. Dat gaat er wel in!

Na het welkom en uitleg van wat er allemaal staat te gebeuren, volgt een verloting. Ieder kreeg bij binnenkomst 2 lootjes, en maakte daarmee kans xc3xa9xc3xa9n van de "vrijwilligers van het jaar" te worden. Hier wordt namelijk niemand als zodanig gekozen en in het zonnetje gezet, maar elke vrijwilliger doet op zijn/haar manier zijn best en is daardoor alleen al  "Dxc3xa9 Vrijwilliger van het jaar".  Boeketten werden verloot en als hoofdrprijs is er een diner voor twee. Toch elke keer weer spannend of je er dit keer bij bent. Maar van harte gegund aan de gelukkigen.

Dan allemaal lekker smullen van het stamppotbuffet: hutspot, zuurkool en boerenkool, met rookworst en uitgebakken spekjes. En natuurlijk "zuur" erbij. Nou, dat ging er wel in! Een drankje werd er ook bij geserveerd. En daarna nog koffie.
En dan!! Voor velen toch wel het hoogtepunt: een optreden van Harm en Roelof,  altijd goed voor veel plezier. Het gaat helemaal in het drentse dialect. Geweldige sketches, helemaal ingehaakt op de actualiteiten. En natuurlijk komt aan het eind "De mooiste meid van Sleen" ook nog langs. ….klik….  Op YouTube staan veel meer fragmenten. Ga maar eens zoeken als je benieuwd bent. Hier in Drenthe is het tweetal zo'n beetje wereldberoemd. Kortom: genoten!!!

Tja, en dan hebben wij nog eens twee etentjes in het vooruitzicht. Rijk gezegend voelen we ons wat dat betreft. Niks mis mee.
Door lieve vrienden zijn we uigenodigd samen met hen te lunchen in het Stadsparkpaviljoen  in Groningen. Lijkt me helemaal geweldig!
En dan gaan we vrijdagsavonds (de 17e) naar een buurman die dan zijn verjaardag viert en ons een (jawel, daar is ie weer) stamppotbuffet voorzet. Altijd gezellig zo met veel buren bij elkaar.

Boerenkoolstamppot 

En zo komt Jan Splinter vrolijk en welgevoed door de winter!!!

Iedereen alvast een heel fijn weekend gewenst!!

 

6 thoughts on “Alweer over eten……

 1. Gourmetten doe wij wel samen hoor …op 5 december nog gedaan en ik vind t heerlijk …
  Jullie hebben een leuke dag met de Vrijwilligersdag gehad …Leuk dat dat zo gedaan wordt ….en de vrijwilligers op die manier in het zonnetje worden gezet.
  En nog een paar etentjes in het vooruitzicht …Gezellig
  Geniet er van
  Een fijne week voor jullie
  Groeten Sophia

 2. Das ook toevallig. Deze week heb ik voor mij en zoon een enorme bak boerenkool gemaakt. Zonder worst maar met eigengemaakte gehaktschijven. Maria liep het water in de mond toen ik het haar vertelde dus dit weekeinde ga ik het ook nog eens voor haar doen.

  Als ik die foto zie krijg ik al weer trek.

Ik lees graag iets van jou! Bedankt! Groet van Corry

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s