Een terugreis met hindernissen

Aan alles komt een einde, dus ook aan de fijne week in Ladis, Oostenrijk.  Op de heenreis troffen we  geweldige files, zowel wijzelf als onze "tegenliggers",  toen we via de grensovergang bij Fxc3xbcssen Oostenrijk binnenreden. Daarom besloten we voor de terugreis een andere route te kiezen. Absoluut geen spijt van gehad.
Via Fxc3xbcssen rijd je in Oostenrijk dan o.a. de Fernpass, die volgens mij xc3xa9xc3xa9n van de oorzaken van de files was (is), want er schijnen vaker opstoppingen te zijn.

Het was stralend, zonnig weer op de terugweg. We konden onderweg dan ook fantastische plaatjes maken, zoals de volgende bij de Arlberg-pas.

Bij de Arlberg-pas 

of deze:

Bij de Arlberg-pas2 

Ja, daar wil je de auto wel even voor aan de kant van de weg zetten. We noemden deze route "het toetje" van de vakantie. Had natuurlijk ook helemaal met dat mooie weer te maken.
We reden via Landeck, St. Anton am Arlberg, rechts omhoog via de Flexenpass, Zxc3xbcrs, en Lech (waar we het verblijfshotel van de koninklijke familie zagen). Daarna langs Schoppernau, Au, Bezau naar Duitsland waar we in Oberstaufen bij http://www.enzianhuette.de/  een lekker bakkie koffie gedronken hebben. Heerlijk! Daar ben je echt wel even aan toe.

Maar ja, we moesten verder. Bij Kempten kwamen we op de autobahn nr. 7, die je ettelijke honderden kilometers kunt volgen op weg naar huis. We hadden net gezegd, dat we na Wxc3xbcrzburg op zoek wilden gaan naar een overnachtingsadres, toen onze auto rare geluiden begon te maken. Oei, oei, wat is er nu aan de hand? Gelukkig was er een zgn Autohof vlakbij en daar gingen we maar naar toe. Je voelt je niet echt rustig. En terecht: een (aandrijf)riem was kapot. Daardoor werkt de stuurbekrachtiging niet meer, maar remmen wordt ook moeilijker. En zo nog een paar dingen meer. Ik ben niet technisch, dus ik hoop het goed uitgelegd te hebben. Tja wat te doen?
Nou, allereerst de ADAC bellen, verhaal (in het duits!!!) doen en ze beloven ons terug te bellen om te vertellen wat ze gaan doen.  Nou, dit:

Auto wordt afgevoerd 

Omdat het zaterdag is en al half vijf, zijn alle garages gesloten en doen ze pas op maandag weer wat. Nou, daar sta je dan.

De Adac-man brengt de auto naar een garage in Uffenheim, en brengt ons naar een Gasthof in dat stadje. Daar slapen we dus 2 nachten en moeten ons zondags maar zien te vermaken. Gelukkig is het schitterend weer, en na het ontbijt lopen we dan ook het stadje in om wat rond te kijken.  

Uffenheim collage 

Ook zagen we de volgende waakhond:

Hier waak ik 

Het lijkt me dat je met zo'n beest veilig woont…..

Terug in het hotel werd ons verteld, dat er een eind verderop een Sommerfest was in een Biergarten. Nou, dat willen we dan ook wel meemaken. Wel jammer, dat we alles lopend moeten doen, maar met de nodige stops onderweg komen we er wel.

Im Biergarten 
Gezellig zo'n 2 uurtjes met allerlei mensen gepraat. De mevrouw naast Johan adviseerde ons een bepaald gerecht, toen ze hoorde waar we logeerden, namelijk:

Schxc3xa4ufele, Klxc3xb6sze und salat 
Lammschxc3xa4ufele mit Klxc3xb6sze. Dat laatste is een soort aardappelpuree. Je kreeg er een bakje rauwkost bij, en we hebben het ons lekker laten smaken. Aanbevolen!

We aten dit, omdat het zulk geweldig weer was, op het terras

Uffenheim terras 

van het Gasthof waar we logeerden http://www.gastsein.de/speisekarten.htm . De mevrouw op de foto moest telkens met de bestelde gerechten etc de weg oversteken, die voor het gebouw langs liep. Ik heb grote bewondering voor haar uithoudingsvermogen. Want niet alleen werd de weg overgestoken, maar daarna moest ze ook nog drie traptreden op. Pffff.  Grappig was, dat auto's die aan kwamen rijden, voor haar stopten, zodat ze zo'n beetje vrije doortocht kreeg.
Al met al hebben we, ook op dit terras, een paar heerlijke uurtjes doorgebracht. Ondertussen wel steeds met de gedachten bij de auto. Want hoe zal het morgen (maandag) gaan? Hoe laat wordt het voor we kunnen gaan rijden?

Nou, dat viel, ons maandag geweldig mee. Om half tien was de auto gerepareerd en konden we de verdere terugreis aanvangen. He, he, wat een opluchting.

Om half zeven 's avonds waren we thuis. We hadden een fijne vakantie. Niks mis mee.  

Ik snap er niks van: de link-knop werkt niet. Hebben daar meet bloggers last van??

Advertenties

4 thoughts on “Een terugreis met hindernissen

 1. Zo krijgt je vakantie nog een staartje he …Maar al met al viel het reuze mee!
  Knap dat jullie dat in dat weekend allemaal lopend hebben gedaan !!
  En wat fijn dat het dat weekend zulk mooi weer was …Je hebt prachtige plaatjes geschoten !

  (Je linken in dit stukje die doen het hoor ! )

  Nu nog even nagenieten van de plaatjes
  Nog een fijne week
  groeten Sophia

 2. Wat een schitterend land is het toch *zucht* Ik ben er altijd gek op geweest, Oostenrijk. Ben heel vaak in Kuhtai geweest, links van Innsbruck. Ook zo’n mooi dal 🙂
  De linken werken trouwens prima Corry.
  En gelukkig is de auto weer snel gemaakt en hebben jullie heerlijk genoten in jullie overnachtingsplaats. Natje xxx

Ik lees graag iets van jou! Bedankt! Groet van Corry

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s