week 3 2010

Een overzicht van de afgelopen week:

Eerst maandag naar de videopresentatie over Spitsbergen. Wat hebben we genoten! Wat een prachtig stuk natuur kregen we voorgeschoteld. De presentator is met een zeilboot om Spitsbergen heen gevaren. Eerst een keer langs de westkust, later nog een keer langs de oostkust. Bij die laatste tocht was er geen zeilboot. Gelukkig maar, want de boot waar ze mee voeren kwam min of meer vast te zitten in het krui-ijs. (Ik hoop dat ik dat zo goed beschrijf). Uiteraard gingen de passagiers ook geregeld aan wal om daar van alles te bekijken. O.a. overblijfselen van een nederzertting en traankokerij Smeerenburg. Kijk ook hier als je meer over dit land wilt weten.

Ijsbeer20svalbard

Kijk van zo’n dier hebben we er op de video meerdere gezien, evenals walrussen (grxc3xb3xc3xb3xc3xb3xc3xb3t). En nog meer van dat moois. Betekent dus dat de maker van die video die dieren in het echie heeft gezien! Fascinerend lijkt me dat.
Ik ben er wel van overtuigd, dat je een geweldige en bijzondere belevenis hebt als je daar op bezoek gaat, maar je moet fysiek wel (bijna) 100 % zijn. Gelukkig zijn er nog veel andere mooie plekjes op de wereld om te bezoeken.

Dinsdagmiddag naar een nieuwjaarsconcert geweest van het Drents Seniorenorkest. Ze hebben ruim 70 leden, die verspreid over de provincie wonen. Elke week repetitie in Beilen, een dorp dat redelijk centraal ligt. De uitvoering was daar ook. Het was een hele zit, met gelukkig een pauze tussendoor, maar ik heb het helemaal meebeleefd. Alweer een stap voorwaarts dus. Op YouTube vond ik een fagment van hun uitvoering in 2009:

http://www.youtube.com/watch?v=B9CCGlnk7lA

Ik weet niet hoe ik dit visueel anders moet plaatsen (zwarte vierkantje met pijl….).
Dat was dus de dinsdag.

Woensdag: een rustige dag. Alleen een behandeling bij de fysiotherapeute, terwijl mijn onvolprezen hulp ’s morgens aanwezig was om het huis toonbaar te maken. Gelukkig kan ik zelf ook steeds meer in huis verzetten, maar ik ben maar wat blij met die goeie hulp. En zo gezellig!

Donderdag: ’s middags naar Assen. We hebben ons een tijdje geleden al opgegeven om mee te doen aan het onderzoek naar een vaccin tegen de pneumokokkenbacterie (zie hier). Om 10 over drie werden we verwacht en we werden ontvangen met een kop koffie of thee. Altijd lekker. Daarna een powerpointpresentatie over het hoe en waarom van dit onderzoek en toen ging je met een verpleegster mee naar een kamertje voor de prik, en voor wat gegevens. Ieder apart, privacy gewaarborgd. Jouw prik kon een "echte" zijn of een placebo. Dat weet niemand, behalve een uitverkorene, die eventueel bij de gegevens kan, mocht er iets met je gebeuren. Je krijgt ook een pasje, dat  je bij een ziekenhuisbezoek of andere calamitieit moet laten zien, zodat ze weten dat je deelnemer bent aan het onderzoek.

Vrijdag: een gezellige middag met goede vrienden uit onze vorige woonplaats. Ze kwamen op bezoek, en we hebben heel gezellig gekletst en herinneringen opgehaald. In 1994 zijn we met hen naar Noorwegen gereisd, waar een van hun dochters op dat moment in Bergen studeerde. Daar wilden ze toen wel `even` op bezoek. Nadeel: ze hadden maar net een week om die reis en dat bezoek te maken. Ze zouden met het vliegtuig naar Oslo en door naar Bergen. Wij realiseerden ons, dat je dan eigenlijk niets van dat mooie land ziet en stelden voor met ze mee te gaan, maar dan met de auto en via een ferry. Zo gezegd zo gedaan, en we hebben een onvergetelijke reis gehad. Waar dus nu, bijna 16 jaar na dato nog steeds met heel veel plezier aan terug gedacht wordt.

Gri9men_camping_1994

De Grimen camping bij Bergen, waar we een paar dagen een huisje gehuurd hebben (foto uit 1994!). De camping bestaat nog. Zie hier. De site is in het noors, maar scroll naar beneden en je ziet, per scherm, de engelse versie. Een overnachtingsplek om te onthouden, want de camping ligt aardig dicht bij het centrum van Bergen. (Ca. 15 min. per auto).

Intussen gaat het met mij kennelijk steeds beter, want ik zie stiekem naar de zomervakantie uit. We ontvingen deze week namelijk ook de zomergids van Norske Turist Service (http://www.norske.nl/). Veel om van te genieten dus.
En dan stond er in het Dagblad van het Noorden een advertentie van BBI travel met een aabieding voor een reis per Hurtigruten (zie hier). Vertrek op 28 april 2010. Een zeereis, die ik nog eens erg graag zou maken, ware die niet zo duur. Maar er van dromen is ook mooi…….

Hurtigrutenboot

Vanavond uit eten bij buren, en dat is/was  dan onze week. Niks mis mee toch?

Ik wens iedereen een fijn weekend en tot de volgende week!

Advertenties

10 thoughts on “week 3 2010

 1. Sat is een heel leuk weekverslag van jou Corry en …jullie hebben het best druk gehad hoor !
  Iedere dag heb je wel iets byzonders gehad .

  En zo te lezen geniet je xc3xa9cht ook overal van …Leuk joh ….ook daaraan kunnen we hier merken dat het beter met je gaat
  Ook nog uitzien naar de zomer vakantie …nou dat is helemaal Super !
  Heb je al iets op het oog ook ?
  Die laatste link heb ik eens even bekeken …zo, n boottocht lanfgs al die fjorden …nou dat lijkt mij een heel druk programma …maar wel een prachtige reis !
  En fijn dat je er ook van kan dromen …Wensen moet een mens blijven houden hoor …..en jij hebt ze !
  Gezellig om uit eten te gaan bij je buren ….Heerlijk om t zo voorgeschoteld te krijgen
  Geniet ervan
  Ik wens je nog een fijne avond en morgen een goede zondag
  Groeten Sophia

 2. Wat een gezellige blog is dit weer en wat hebben wij van ons zijn bij jullie genoten! Nogmaals bedankt.Heerlijk om weer eens over “vroeger” te praten. Wij hebben thuis ook meteen het fotoalbum opgezocht waar de reizen naar Noorwegen in staan. Je ziet het weer helemaal voor je…
  Liefs en een fijne week, Jaap en Paula.

 3. Leuk een stukje Noorwegen , de kans is heel groot dat onze dochter daar zich dadelijk gaat vestigen als ze uit Australixc3xab terug is . Een geweldig land met erg mooie natuur !
  groetjes uit Flevoland !

 4. Jullie houden heel veel van de Scandinavische landen hxc3xa9.
  Ik heb vernomen dat mijn neefje (die nu in London woont met zijn Finse vriendin) gaat trouwen in de zomer van 2011. Het huwelijk gaat door in Finland, dus zal het voor ons en de rest van de familie alsook de vrienden een reisje naar Finland worden. Hopelijk kunnen wij er een weekje of 2 vakantie van maken.
  Tips ?

  Fijne woensdag.

 5. Ik ga proberen je op weg te helpen met dat youtube gebeuren

  Je moet de code hebben die staat bij insluiten op youtube…….deze dus…….

  En die code die plak je in je bericht …….ECHTER niet in het gedeelte waar je normaal altijd je tekst tikt MAAR in het HTML gebeuren
  Dat HTML gebeuren vind je rechts boven aan je bericht ……….daar zit een tab en die moet je even aan klikken
  Wil je nu het filmpje in het midden hebben dan zet je dit er even voor

  Ik ben gewoon blij Corry dat je je eindelijk toch beter gaat voelen !!

 6. Corry. Maloe bedoeld de zgn embedded code. Dat is in you tube de onderste van de twee.

  Klik op die code met de rechtermuistoets en klik kopixc3xabren aan.

  Ga vervolgens naar je beheerpagina en kies voor HTML. Daar klik je op de plek waar je het filmpje wil hebben en klikt met de rechtermuistoets op plakken. Klaar.

  Het in het midden zetten van het filmpje doe je door de te vervangen door <center en de door

  het lijkt ingewikkeld maar het is even een kleine truc.

  Zo moet je er uitkomen.

  Was trouwens een mooie log. De foto’s spreken erg tot mijn verbeelding.

Ik lees graag iets van jou! Bedankt! Groet van Corry

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s