Een blanco blogjaar ………

De eerste blog in 2010. En natuurlijk begin ik met jullie allemaal Een gezegend Nieuwjaar toe te wensen. Een heel jaar voor de boeg. Wat brengt dit jaar iedereen? Vreugde, blijdschap, ziekte, verdriet, gezondheid……. en zo kun je nog veel meer op noemen. Iedereen hoopt natuurlijk op het beste, maar aan het eind van enig jaar blijkt soms dat het jaar heel anders is verlopen als je gehoopt had. Zo zal dat bij velen van ons zijn.
Persoonlijk hoop ik natuurlijk, dat mijn lichamelijke gezondheid weer helemaal terug komt. En dan kan ik nu meteen een goed bericht plaatsen. Sinds ik, op advies van de cardioloog sommige medicijnen niet meer gebruik, merk ik dat ik minder gauw moe ben. Niet meer zo verschrikkelijk uitgeput. Het begin is er! We zijn daar vanzelfsprekend heel blij mee.

1 januari werd Johan 70 jaar, zoals reeds gemeld. Komt raar aan: de eerste keer met een 70-jarige naar bed…….. Maar ben er al aan gewend, hoor. Geen zorgen dus.

Op Nieuwjaarsdag hebben we zo’n 23 mensen mogen begroeten, inclusief onze kinderen en kleinkinderen. Deze laatsten hebben geweldig geholpen met de "catering". Overigens stond de drinkerij en eterij op tafel en kast uitgestald, en iedereen kon naar believen tot zich nemen. Werkt perfect!
2 januari zijn nog een broer en zus van Johan vanuit de Achterhoek hier naar toe gekomen. De sneeuw, die hier de hele morgen al overvloedig viel, kwamen zij pas na Hoogeveen tegen, en dan ook goed. De afslag Smilde op de autoweg was bijna niet te vinden. En dan moet je ook nog langs de Drentse Hoofdvaart rijden……. Ze waren blij dat ze er waren, dat spreekt. Op de terugweg naar huis was het eigenlijk netzo. Na Hoogeveen geen centje pijn. Toch erg fijn dat ze de reis hebben aangedurfd.

Dan bleef onze oudste kleindochter een paar dagen logeren. Altijd gezellig. En je hebt er wat aan als er sneeuw geveegd moet worden. Kijk maar:

Kerst

Op de achtergrond is Johan ook druk bezig.

Maar op z’n tijd was er ook tijd om lekker, achter ’t glas, in ’t zonnetje een boek te lezen. In dit geval "De reunie"  van Simone van der Vlugt. "Herfstlied" had ze toen al uitgelezen. Ja, die vermaakt zich wel als ze hier is.

Kerst

Dan plaats ik nog even wat foto’s van onze kerstboom. Beetje laat, maar doordat die nu buiten onder de sneeuw mooi staat te wezen is het wel leuk even een vergelijk te maken:

kerst kerst

En dan nog maar een paar sfeerfoto’s uit de tuin:

kerst

Deze "sneeuwman" is bijna ingesneeuwd. Voordeel van zo’n exemplaar is, dat je niet zelf aan de rol hoeft te gaan voor een "echte"…… En ’s avonds straalt ie licht uit in het donker. Mooi!!

  kerst

Deze kabouter kwam een paar logjes geleden ook al eens voorbij. Hij staat nog steeds lekker droog, terwijl vogeltjes genieten van het voer dat boven zijn hoofd hangt.

kerst

Op deze foto is goed te zien hoeveel sneeuw er gevallen is. Onder de rode bak kun je nog net de tegels zien, en die hoed die de bak op heeft is ook lang niet misselijk. Maar wel mooi.
Als je hier vlakbij in het bos loopt, waan je je in een sprookjesbos. Helaas loop ik (nog)  niet zoveel, zodat die wereld aan mij voorbij gaat. Maar dicht bij huis is het ook prachtig!!!

januari 2010

Deze foto is toch ook wel erg mooi, vind ik. Voor de volledigheid: Johan heeft de meeste foto’s gemaakt. Ere wie ere toekomt, of niet dan?

Ik hoop spoedig weer wat van mij te laten horen.  Tot dan!!!

Advertenties

5 thoughts on “Een blanco blogjaar ………

 1. Heerlijk die sneeuw Corry maar jammer dat de gemeente jullie straat niet kan vinden
  Hier heeft de regen toegeslagen en verdwijnt de sneeuw
  Hopelijk is het nog niet het eind van de winter want ik hoop toch echt nog even op schaatsen te staan

 2. Fijn dat Johan een gezellige verjaardag heeft gehad en je een behoorlijke groep visite hebt gehad !
  En dat iedereen wat kan pakken is met zo een grote groep t makkelijkste
  Fijn dat je al vooruitgang merkt nu je wat medicijnen mag laten staan …Ik hoop dat dit jaar je gezondheid steeds beter wordt !

  Prachtig he …die sneeuw
  Hier ook en ik geniet er met volle teugen van !
  Leuk dat je kleindochter een paar dagen bij jullie bleef
  Ja en met lezen kan ze zich fijn vermaken !
  Vast een fijne week voor jullie
  Groeten Sophia

 3. Goedemorgen Corry

  Alleeerst een mooi maar heel gezond jaar voor jouw en je familie en als nog gefeliciteerd met jan.
  70 jaar wat een leeftijd
  Mijn man wordt dit jaar 65 ook een bijzonder jaar.

  Leuk he al die foto`s van de sneeuw bij ons ligt ook zo veel maar bij mijn dochter in Amsterdam bijna niets dus heb ik maar een mooie foto naar haar toe gestuurd.

  Zo zag ons park bij ons achter er uit net Anton Piek

  Groetjes van mij en nog een mooie week.
  Corry

 4. Johan al 70. Dat verdient eigenlijk een actuele foto. En zo te lezen is het ook een actieve, doenerige 70 jarige he.

  Ik wens jullie alle geluk en gezondheid in 2010. Zo mooi als de foto’s die hier staan minimaal.

  En ik blijf graag bij je lezen.

Ik lees graag iets van jou! Bedankt! Groet van Corry

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s