Alleen maar een dipje?

Dat het alleen maar een dipje is hoop ik van harte. Wat wil het geval? Maandagnacht lag ik de hele nacht zo’n beetje te draaien in bed, had het erg warm, transpireerde geweldig, dreef bijkans het bed uit. Gelukkig toch nog een paar uurtjes geslapen, want we zouden dinsdag een uitstapje maken naar o.a. Het Loo, om daar de expositie over Juliana te bekijken. Vertrek om 8.15 uur. Gevolg: wekker liep af om plm 7 uur, douchen, kleden, hapje eten en toen was ik er klaar voor. Maar niet heus. Ik liep zo’n beetje als een zombie door het huis. Hijgend, puffend etc. Dermate vervelend dat ik de reis afgebeld heb. Bijna de hele dag op de bank gebivakkeerd, af en toe een oogje dicht en dat was dan de enige actie die ik die dag ondernomen heb. Wel ’s avonds een maaltijd in elkaar geknutseld, want eten moet wel, he?

E.e.a. weet ik aan de onrust voor het reisje. Ik zag er nogal tegen op, moet ik zeggen. Bovendien plaagt de slijmbeursontsteking mij ook nog steeds. Afijn na zo een paar dagen aangemodderd te hebben, ben ik gistermorgen dan toch maar even naar de huisarts geweest, want ik bleef maar transpireren ’s nachts, en slecht slapen. Daar word je dus echt niet vrolijker van.
Voor de slijmbeursontsteking word ik nu doorverwezen naar een fysiotherapeut. Hoop dat die er wat aan kan doen.
Maar….. toen werd de bloeddruk gemeten (die was prima) en ontdekte de dokter dat ik boezemfibrilleren heb. Vandaar dat ik zo moe ben. Meteen naar het ziekenhuis voor een ecg, deze wordt beoordeeld door een dienstdoende cardioloog, die een brief met aanbevelingen meegeeft voor de huisarts, Dus ook weer die man bezocht en nu ben ik dus weer aan de bloedverdunners, en ik kreeg een z.g. bxc3xa8tablokker om te proberen het hartritme naar beneden te krijgen (de hartslag was plm 140).  Die bloedverdunner is omdat door dat fibrilleren het bloed soms stil staat in de boezen waardoor het kan gaan klonteren. Mocht zo’n propje toch in de bloedbaan terecht komen kan dat de oorzaak worden van een infarct of een CVA.

Nou en daar zit je dan. Misschien ging het allemaal te "lekker"? Maakt niet uit eigenlijk want ik moet er weer van af. Ik ga daarvoor mijn best doen, maar ik zou niet weten hoe. Als iemand dus tips heeft? Hou me aanbevolen.

Vanavond hebben we een buurt-bbq. en ik hoop dat ik daar (een poosje?) naar toe kan gaan. Dit is spontaan georganiseerd door een paar buren. Voor de eerste keer, en ik vind dat je dat naar waarde moet weten te waarderen. Ik zie wel waar het schip (ik dus) strandt.

Bbq

Allemaal een prettig weekend gewenst. Maandag hoop ik hier verder te vertellen, want dan moet er weer bloed geprikt worden voor de trombosedienst.

14 thoughts on “Alleen maar een dipje?

 1. Dat is een forse tegenvaller Corry.
  Goed dat je er geen gras over hebt laten groeien!
  Ik ken iemand die daar ook behoorlijk last van heeft gehad , overigens is dat weer goed gekomen, maar….het heeft zijn leven wel een tijdje beheerst.
  Laat je niet gek maken Corry…..
  gewoon genieten van de bbq.

 2. Nou Cory dat is even een domper.
  Ik hoop dat het wat beter met je gaat ondertussen.
  Moed houden dan maar.
  Hopen dat de medicijnen zijn werk goed doen.
  Groeten van Ria.

 3. Ik heb er geen ervaring mee. Ik heb wel hartritmestoornissen maar die heb ik, voor zover ik weet, al mijn hele leven. Echt last heb ik er niet van bij normaal leven. Onze tips helpen je niet verder. Een arts is de enige. Hij is de professional. Vervelend he. Maar ze kunnen veel, hebben ervaring en krijgen dat wel weer in orde.

  Hopelijk kun je daarna weer snel genieten van het weer enne, van alles eigenlijk.

 4. Potverdikke corry dat is een tegenvaller
  Tjsa bloedverdunners ..had Piet voor zijn operatie 1 soort na die tijd heeft hij 2 soorten

  Ik moet je eerlijk zeggen het zal ons bommen zolang hij zich er goed bij voelt

  En dat gun ik jou ook !!!!
  Ook al moeten er wat meer pillen geslikt worden zolang jij je er maar beter door voelt !!!

  Sterkte !!!!!!

 5. hai Corry, echt vervelend voor je, dat je van die boezemfibrilatie zo moe wordt. En de pillen die je erbij krijgt gaan daar ook nog aan meewerken. Ik wijt mijn vermoeidheid het meest aan de medicijnen die ik moet slikken. Omdat ik niks aan mijn hart nog aan mijn vaten mankeer, alleen mijn hart is een keer gestopt. Dat medicijngebruik is morgen weer een puntje van discussie bij de cardioloog.
  En druk, tja, het is druk om me heen, druk in me hoofd. Maar echt druk met iets heb ik het niet. De meeste bejaarden, gepensioneerden en vutters hebben een heel wat dynamischer leven dan ik. Dat mis ik wel, een beetje leven, een beetje creatief zijn. Maar het komt vast wel weer een keer.
  Ik hoop dat je je door de medicijnen toch wat beter gaat voelen, en alle leuke dingen weer kan doen, die we dan hier weer kunnen lezen.
  doechie

 6. Heee…wat is het hier veranderd !
  Gezellige kleuren Corry !
  Jakkes dat is een tegenvaller maar wel goed dat je gelijk actie hebt ondernomen
  Toch fijn dat er met medicijnen wat aan te doen is joh
  Ik hoop voor je dat de medicijnen hun werk doen en ….jouw weer snel van je klachten afhelpen
  Sterkte !!
  Groetjes Sophia

Ik lees graag iets van jou! Bedankt! Groet van Corry

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s