Even online

Gisteren was er in Drenthe de Culturele Uitdag. Ook de gemeente waarin wij wonen (Midden-Drenthe) zette haar beste beentje voor.  Eigenlijk begon dat vrijdagavond al in onze woonplaats. In het voormalige gemeentehuis stelden allerlei verenigingen en instanties zich voor. Er was en is veel georganiseerd hier. Teveel om op te noemen. Begin ik dan ook maar niet aan.

Kijk hier maar even als je wilt zien wat er te zien en te doen was. Vrijdag in Smilde, zaterdag in Beilen en vandaag (zondag) in Westerbork. Heel belangrijk: het is (was) prachtig zonnig weer.

Gistermiddag naar de "hoofdkern" Beilen geweest. Het gemeentehuis was open. Je kon er vragen stellen aan allerlei ambtenaren over wat jou (en hun)  bezig houdt. Het was er best druk.
Ook in het centrum van Beilen stonden veel kraampjes van verenigingen, galeriexc3xabn, clubs, enz. enz.
Even op een terrasje zitten om wat bij te komen, en dan gaan we iets prachtigs bekijken. En nu zou ik jullie zo graag willen laten meegenieten, maar helaas, helaas, deze oen heeft de camera nog thuis liggen.

Wat er dan te zien was? Prachtige kostuums, mooi verhaal van de geschiedenis van o.a. ons vorstenhuis. Voorgedragen door de "vader en moeder" van Willem van Oranje (Willem de Rijke (graaf Willem van Nassau) en Juliana van Stolberg). Zo leerde je spelenderwijs wat van de geschiedenis.  Juliana vond het maar niks dat haar man zo vaak vernoemd is, en zij moest nota bene wachten tot 1909 voor haar naam weer in de familie kwam.

Willem1

Willem van Oranje
(foto geleend van deze site.)

Als je hier klikt kom je op de website van de St.Oud-Oranje te Oranje (dorpje hier vlakbij). Deze organiseert die "modeshow". En wat is het geweldig!

Mocht zo’n show ooit bij jullie in de buurt gehouden worden: ga er heen! Ik wil zo wel weer (maar dan mxc3xa8t camera….).

Nog meer info? Kijk op deze site over het grootste staatsbezoek aller tijden op 14 juni j.l. te Baarn en Utrecht.

Advertenties

3 thoughts on “Even online

 1. Haha….hoe kan je nu je camera vergeten …..
  Jammer he …..
  Maar zoals je het verteld heb je wel genoten …en dat is het belangrijkste …toch ?
  Leuk dat je vlak bij je zoon een weekendje gaat kamperen …alleen …nachten zijn nu flink kouder hoor….Wel lekker in de avond en morgen je eigen baas …
  Succes voor Johan met zijn klusjes en jij met t schoonmaakwerk ….toch lekker he dat je je kinderen helpen kunt
  Fijne week
  Groeten Sophia

Ik lees graag iets van jou! Bedankt! Groet van Corry

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s