Laatste adventsweek

En zo is het a.s. zondag alweer de 4e adventszondag. Nog even wachten en het Kerstfeest is er! Na een tijd van Verwachten volgt de Vervulling.

Maar voor het zover is, worden er overal kerstvieringen georganiseerd. Zo ook gisteravond: een broodmaaltijd voor 65-plussers, verzorgd door het Rode Kruis en S(tichting) W(elzijn) O(uderen). Zo’n 60 mensen hadden zich opgegeven en kwamen (vol verwachting?) naar de grote zaal van Het Beurtschip, het plaatselijke verzorgingshuis. Omdat Johan gevraagd is de te zingen liederen op het orgel te begeleiden, waren wij er dit jaar ook bij.

tafelverkleind.jpg picture by corryjohan

De eerste mensen zijn er al. De tafel ziet er gezellig uit, he?

Ontvangst met koffie en wat erbij, daarna een een paar lederen zingen, en toen kwam het "borrelmoment". Prachtig om te zien hoe veel mensen lekker smikkelden van een advocaatje met slagroom! Yes
Weer zingen, een gedicht, en toen was er soep. Een heerlijke tomatensoep, gekookt door een van de vrijwilligsters. (moet toch haar recept eens vragen…)

Johanorgeltverkleind.jpg picture by corryjohan

Johan had zijn "eigen" kerstboom.

Na weer een gedicht en zingen volgt een kerstverhaal in het Drents. Heel ontroerend. Er werd met aandacht naar geluisterd. Voor degene, die het drents niet zo goed verstaat (hier genoemd: westerlingen…) werd naderhand de inhoud beknopt verteld door welwillende tafelgenoten.

En toen was er brood. Allerlei soorten, waaronder natuurlijk kerststol en sneetjes suikerbrood, veel soorten beleg, zowel hartig als zoet. Chocolademelk of karnemelk of melk erbij, en smikkelen maar. Onderwijl gezellig kletsen met disgenoten. Heeft toch wel wat.

Een goede kennis had onlangs bij een vorig orgeloptreden van Johan samen met hem gespeeld. Zij bespeelt de mandoline. Na een paar keer samen oefenen, heeft zij Johan bijgestaan bij het begeleiden. Werd heel enthousiast op gereageerd. Klonk dan ook erg goed.

AlieenJohanverkelind.jpg picture by corryjohan

Hier zie je ze beiden in volle concentratie.

Al met al was het een heel gezellig gebeuren daar in Het Beurtschip. De vrijwilligers bedankt voor hun inzet, ook van deze kant eventjes.

Advertenties

5 thoughts on “Laatste adventsweek

  1. Wat gezellig. En zo te zien een prima organisatie. Advocaatje met slagroom. Kon mijn moeder ook zo van genieten. Nostalgisch. Ze had dit ook erg mooi gevonden.

    Kerst is soms ook achteruit denken.

  2. Fantastisch wat je zo voor anderen kunt betekenen. Ik denk dat het eten voor die mensen niet zo belangrijk is als het gezelschap. En de tafel ziet er zeker feestelijk uit…
    Nog xc3xa9xc3xa9n dagje werken en de kids school en dan hebben we lekker vakantie, heerlijk!!
    Groetjes Ludy.

Ik lees graag iets van jou! Bedankt! Groet van Corry

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s