Terug van weggeweest

Vanmiddag thuis gekomen na een heerlijk weekend kamperen en familie ontmoeten. We zijn eigenlijk meer op bezoek geweest, dan dat we op de camping zaten, maar voordeel is, dat we weer heel veel visites hebben gedaan, zonder elke keer een eind te moeten rijden.

Vrijdagmiddag hebben we meteen maar een oom en tante van Johan bezocht, beide ver in de 80 maar nog samen en heel blij met elkaar. Zij zijn altijd blij als we daar komen.

Daarna heerlijk uit eten geweest bij een pizzeria in Hellendoorn. Geen pizza gehad, maar een pasta-gerecht. Errug lekker!

Zaterdag  uitgeslapen, in zonnetje ontbeten en daarna in de zon genoten. Want het was erg fijn weer. ’s Middags naar de verjaardag van de 50-jarige schoonzus. Heel gezellig zo allemaal samen. Omdat onze familie over heel Nederland verspreid woont, is het de gewoonte om redelijk uitgebreid te eten tijdens zo’n verjaardag. Vandaar ook begint het feest pl. 3 uur en iedereen gaat dan om ongeveer acht uur weer huiswaarts. Deze schoonzus had bedacht dat we ons eigen eten maar warm moesten maken:

Tafelstaatklaarverkleind.jpg picture by corryjohan

We gingen met z’n allen gourmetten. "Met z’n allen" wil zeggen met 15 personen aanschuiven. Wat was het gezellig en, vooral, lekker!  Er kon ook eventueel een pannenkoekje gebakken worden. De stroop staat dan ook al op tafel. Gezellig zo’n middag met de hele familie. Dankbaar dat we dat nog allemaal samen mogen meemaken. Onze ouders kregen 7 kinderen, waarvan ik de oudste ben. Ik vind het heel bijzonder dat we er alle 7 nog zijn! Samen met onze partners.  Daar mag je best dankbaar voor zijn, vind ik.

hekjemetbloemen.gif picture by corryjohan

Zondagmorgen na ontbijt (weer in ’t zonnetje!) naar een tante van 94, die verpleegd wordt in De Hoge Es, een woonzorgcentrum in Nijverdal. Ze ziet niks meer (al enkele jaren) en weet mij ook niet meer te herkennen aan mijn stem. Maar als ik mijn naam zeg, weet ze feilloos in welke plaats ik woon. Knap hoor!

’s Middags hebben we de prachtige dochter van xc3xa9xc3xa9n van onze nichtjes bewonderd. Het meiske is inmiddels 4 weken oud, en ziet er prima uit. Mooi kindje, hoor!

Verder  niks gedaan die dag. ’s Avonds heerlijk in de caravan zitten lezen.  Lekker hoor!

hekjemetbloemen.gif picture by corryjohan

Maandagmorgen konden we alweer ons ontbijt buiten in de zon nuttigen. Wat is dat dan genieten, zeg!

’s Middags naar een tante van Johan (84 is ze) en met haar zijn we op bezoek geweest bij een oom (92), die (helaas)  in een ander tehuis verzorgd wordt als de tante. Zo jammer, anders konden ze eens wat vaker bij elkaar op bezoek gaan. Voor beiden was het trouwens een grote verrassing, dat we zo maar even langs kwamen.

We hadden bedacht dat we die maandagavond wel in het restaurant van de camping konden eten. Maar helaas: vanaf 1 september alleen maar meer open op do, vr, za en zondag. Moest ik toch nog zelf "aan de bak".
Daarna lekker weer gelezen. Heerlijk is het als je geen televisie hebt. Radio aan, mooie muziek en verder helemaal niks. 
Welk boek ik las?   "Ongebroken"door  Wangari Maathai, de winnares van de nobelprijs voor de vrede in 2004.  Mooi boek.

Wangari_maathai_1

En dan nog xc3xa9xc3xa9n nachtje slapen en is het dinsdag en "roept de plicht"" .

We hebben echt het gevoel er even helemaal tussenuit te zijn geweest. Niks mis mee!

Advertenties

10 thoughts on “Terug van weggeweest

 1. Gezellig!

  Ik begin niet met een nieuwe studie, maar wel met een minor binnen de studie… Dit houdt een soort van verdiepingsprogramma in een bepaald onderwerp in… Een soort specialisatie. Daar had ik dus die introductiedagen van. Was zeker geslaagd! 🙂

  Liefs, Eline.

 2. Jullie hebben geboft met het weer en zo als jullie het doen is het ideaal om veel bezoekjes in 1 weekend te doen zonder teveel in de auto te moeten zitten.
  Gelukkig gaat het met Wim goed en was dat niet de reden van onze uit(af)gestelde vakantie.
  Misschien wordt het nog mooi nazomers en gaan we toch nog een weekje…wie weet.
  Vandaag vind ik het maar frisjes.
  Fijne dag en groeten van Ria.

 3. Wat fijn dat jullie zo genoten hebben van de voorbije dagen Corrie. Je hebt ook de ooms en tantes in hun verzorgingshuis laten mee genieten. Reken maar dat ze blij zijn met een bezoekje!
  Fijne week en groetjes!!!
  An 🙂

 4. Tot slot van vandaag even bij jou langs…
  Veel gedaan in dit weekend en zelfs nog heerlijk gelezen !!
  Het klinkt als een heel fijn weekend
  Ja dat eten op de luttenberg stelt niet veel voor…Wij gaan meestal in het dorp…heel gezellig dorpscafe annex reataurant…en goed te lopen hoor….( met auto kan ook ) …maar daar heb je waarschijnlijk niet over gedacht.
  Ik ken trouwens die leeraar niet…en aan Gert heb ik t nog niet gevraagd
  Ja we hebben wel een mooi plekje he…dit weekend gaan we weer…waarsch. voor de laatste keer…dan is t seizoen voor ons over…de boel opbreken ….maar dat moeten we even bekijken …..eind september moet de caravan weg zijn.
  Zo nu ga ik even op de bank hangen …net een log gemaakt over SOESTDIJK waar we geweest zijn vandaag….Morgen gaat ie online
  Slaap lekker voor straks…en een fijne donderdag
  Groeten Sophia

 5. ZJeetje Corry wat zie die eten opwarmerij er gezellig uit.

  `t is maar goed dat je tafels aan elkaar kunt schuiven als je zo`n grote familie hebt.

  O.T.
  @ Corry…..ik maak me wel ongerust natuurlijk!
  die kraai heeft zoals je zegt geen bal met Limoen te maken…misschien moet je op een geschiktere dag nog eens lezen wat ik geschreven heb.

  o jeee…..wat zou er met Corry zijn ??????

 6. Hoi Corry,
  leuk verhaal hoor, fijn dat jullie het zo gezellig hebben gehad. Leuk om zo je familie in xc3xa9xc3xa9n keer te kunnen bezoeken, zonder steeds heen en weer te hoeven rijden. Is het trouwens niet gelukt met de foto’s op picturetrail?? Je kunt het zo via de link op mijn log invullen hoor…kost alleen wel even tijd, duurde bij mij ook weer even voor ik het zo had als ik wilde.
  Ik wens je alvast een fijn weekend.
  Groetjes Ludy.

 7. Wat een gezelligheid allemaal zoveel familie heb ik niet zeker niet van die hoge leeftijden ik heb een tante de zuster van mijn moeder die nog leeft en is nu 89 wordt bij leven en welzijn in november 90 verder is ieder overleden.

  Wel Corry een fijne zondag morgen ben je nog naar museumweekend geweest ik wel.

  Morgen gaan wij weer wandelen het programma begint dit jaar in Medemblik.

  Groetjes van mij

Ik lees graag iets van jou! Bedankt! Groet van Corry

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s