Blokhut

Al eerder had ik het over omhakken van bomen en snoeien van heesters etc. In het vorige logje liet ik een heel apart gegroeide boom zien. De plaatjes deed enkelen veronderstellen, dat we in een soort bos wonen. Nou, in zekere zin is dat ook wel zo. We hebben een prachtige, wilde, tuin. Veel heide, rododendrons  en coniferen. Zelfs een jeneverbes! De "bosrand" is zo ongeveer 5 meter diep (breed?). Veel hoge bomen. Ik schat dat de hoogste boom ca. 22 meter de lucht in geschoten is. Indrukwekkend exemplaar.

De stammen van die omgehakte bomen worden xc3xb3f in stukken gehakt en in de kachel verbrand, xc3xb3f aan xc3xa9xc3xa9n stuk gelaten, geschild, gedroogd en dan maakt Johan er wat van. Zoals de "blokhut" waar hij op dit moment mee bezig is.

blokhutinaanbouwverkleind.jpg

De boomstammen worden niet aan elkaar gespijkerd ofzo, maar via "inkepingen", die dus precies op elkaar moeten passen, op elkaar gestapeld. Er wordt een impregneermiddel op gesmeerd, en dan volgt de volgende stam.
Die wordt op de volgende manier getransporteerd:

boomblokhutverkleind.jpg

"Domme kracht"

En als je dan Johan zo bezig ziet, begrijp je er niks van, dat hij zomaar van het ene op het andere moment door zijn benen zakt en helemaal uitgeteld is. Dat laat dan weer eens duidelijk zien, dat MS geen spierziekte is, maar een aandoening van het zenuwstelsel. Hij is sterk genoeg in zijn spieren, maar als de hersenen geen opdracht meer geven aan het zenuwstelsel, houdt alles op. Zo gaat b.v. het lopen of het fietsen ook niet zo goed. Hooguit 400 m. met wandelstok, en dat komt door de repeterende bewegingen die je bij het lopen (en het fietsen) maakt.
Maar voorlopig vermaakt hij zich uitstekend met de bouw van de hut.

blokhutverkleind.jpg

Nog een foto vanuit een andere hoek. Je ziet ook nog een stukje van de vreemde boom.

Geniet van deze zonnige zondag!

Advertenties

7 thoughts on “Blokhut

 1. Hxc3xa9, wat geweldig Corry, dat jou Johan zo’n blokhut maakt. Gaan je gedachten zeker ook gelijk richting Noorden als je die boomstammen zo op elkaar gestapeld ziet???
  Nog dank voor de felicitatie, ik ben er ook wel trots op dat het me lukt de mensen zover te krijgen, want soms zien ze het eerst helemaal niet zitten, dan lijkt het ze veel te moeilijk. Het zijn ook geen gemakkelijke stukken, maar ik doe dan altijd net of het best allemaal wel meevalt. Ook al heb ik zo nu en dan zelf weleens vraagtekens.
  Geniet van het mooie weer en tot een volgende keer.
  Groetjes,
  Hiltsje.

 2. Knap dat Johan dat allemaal kan !!
  Eigenlijk wel fijn he….en het wordt xc3xa9cht een blokhut he….
  Ik ben benieuwd naar het eindresultaat maar dat zal nog wel even op zich laten wachten he…
  Heerlijk zo een “bos”tuin !!
  Slaap lekker voor straks
  groeten Sophia

 3. Wees blij dat ie nog op de been is, Corry! De vader van mijn dochter is ook MS-patient, is veel jonger dan jouw man en kan al jaren vrijwel niets meer, is volledig afhankelijk van thuiszorg en overige hulp.

Ik lees graag iets van jou! Bedankt! Groet van Corry

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s