Startzondag

Vandaag was het in onze kerkelijke gemeente Startzondag, het begin van een nieuw seizoen na de vakantieperiode. Er wordt dan ook alweer druk vergadert, verenigingen starten weer, kortom bedrijvighheid alom rond de kerk(en).

In de Koepelkerk werd een feestelijke dienst gehouden. Het combo/koor Together verleende medewerking evenals (natuurlijk) een organist. Zelf ben ik daar niet bij geweest maar ik heb een dienst in Het Beurtschip bezocht, waar Johan op het orgel de samenzang begeleidde.

’t Beurtschip is een aanleuncomplex van de Stichting Interzorg Noord-Nederland. In de grote zaal van dat gebouw worden zondags kerkdiensten georganiseerd voor ouderen die niet (meer) in staat zijn de "gewone" kerk te bezoeken. Gewoonlijk luister men via een telefoonlijn naar de dienst in de kerk, maar soms is er een "live-kerkdienst". Zo ook deze dag.

En natuurlijk hoort er dan ook een bloemstuk te staan, net als in het kerkgebouw.

verkleind.jpg

Deze bloemstukken worden door een gemeentelid gemaakt. En ze zijn elke keer weer prachtig!! Na afloop van de kerkdienst gaan de bloemen als groet van de gemeente naar een gemeentelid, dat op dat moment bijzondere aandacht behoeft. Dit bloemstuk uit ’t Beurtschip ging naar de "kosteres", als dank voor al het werk dat ze elke zondag weer belangeloos doet. Klasse!

Er werd gezamenlijk koffie gedronken, vandaag mxc3xa8t gebak, lekker gekletst, en nog wat bij het orgel gezongen. De mensen vonden het geweldig, temeer omdat deze dienst ook bezocht werd door een stel jongeren van de kerk.

We hadden een fijne zondag.

4 thoughts on “Startzondag

 1. Hier was het ook startzondag maar wij zijn niet geweest!
  We waren er niet.Deze keer trok het me hier ook niet aan.Ze hadden een voedselbankje opgezet.Dat speelt hier heel erg.Er kwam zelfs een wethouder om er iets over te vertellen. Je moest dan zelf eten meenemen dat aan de datum was en dan werd er daar gekookt.
  Ik vond de organisatie maar matig en ik ben benieuwd wat het geworden.Ik stel me zo voor dat iedereen met een paar preien of een blik doppers aan kwam.Wat moet je daar nu van maken?
  Als ze nu van te voren zeiden wat je mee moest nemen!
  Zelf zorg ik ook iedere zondag dat er bloemen in de kerk staan.Ik laat ze door de bloemist maken en de koster haalt ze op.
  Ik doe ze meestal naar een jarige of iemand die in het ziekenhuis ligt.
  De rest laat ik door de week bezorgen als er tenminste nog meer zieken zijn.
  Dat wordt dan de zondag daarop afgekondgd.
  Nog bedankt voor je recepten.
  Ik ben er nog niet aan toegekomen maar dat komt nog wel.
  Groeten van Ria.
  .

 2. Toch altijd weer prettig als alees weer bij elkaar komt vakantie is leuk maar je verenigingsleven of je vrijwillgersleven is iets waar je naar uitkijkt vind ik dat zouden meer mensen moeten doen dan wordt de wereld een stuk beter zij krijgen dan meer respect voor elkaar.
  Mooi bloemstuk

  Groetjes van mij
  Corry

 3. Wat een prachtige baby foto op het vachtje!
  Grappig dat je “jonge” vader eigenlijk in niets verschilde van de vader die ik gekend heb vele jaren later!
  Leuk hoor een weblog!
  Groeten,
  Mary

Ik lees graag iets van jou! Bedankt! Groet van Corry

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s