Vakantie VII

Gisteren geen tijd gehad om de andere weg uit de Top-10 te laten zien, maar hier komen dan een paar plaatjes van Rv 55 (Rv=Riksveg=Rijksweg), in 1997 als eerste tot Nationaal Toeristische Route bestempeld. En geen wonder: zo mooi! Hij loopt van Gaupne noordwaarts naar Lom, aan de westkant van het Jotunheim gebergte. Het hoogste punt van de weg ligt op 1434. Ook op deze weg reden we al eens tussen hoge sneeuwwallen door, maar als de sneeuw (gedeeltelijk) weg is, heb je een onvergetelijk uitzicht.

Sognefjellweg

Op deze foto is goed te zien, dat onze caravan net zo breed is als de auto. Daardoor kunnen we zelfs smalle bergwegen berijden. Geen extra spiegels nodig: je kijkt langs de aanhanger naar achteren en ook via de binnenspiegel hebben we prima zicht achteruit door de ramen van de caravan. Wat een wonder-combinatie eigenlijk…..

Sognefjelweg_waterval

Over deze foto hebben we een verschil van mening: Johan zegt dat het de Sognefjell is, en ik denk dat het de Aurlandfjell is. Eigenlijk maakt het niet zoveel uit: gewoon mooi!!!!

Dapperbloemetje.jpg

Deze foto is in ieder geval zeker langs de Sognefjellweg gemaakt.

Koffie_bij_sognefjell

Even de inwendige mens versterken en bijkomen, oderwijl genietend van de mega-natuur.

Dat was het even weer. Ik hoop deze week nog een paar vakantiefoto’s te plaatsen. Foto’s. waarvan ik vind dat ze zeker het bekijken waard zijn, maar ook om eventuele (aspirant) Noorwegengangers wat ideetjes aan de hand te doen. Want zeg nou zelf: als je 14 keer Noorwegen als reisdoel hebt, ben je toch wel een beetje deskundig aan het worden, of niet dan?

P.S. Ik heb nog een site gevonden die de toptien uitvoerig beschrijft. Kijk maar eens hier. Onderaan elke pagina vind je de nummers 1 t/m 10, op zo’n nummer klikken en je komt bij de volgende weg uit.

Advertenties

3 thoughts on “Vakantie VII

  1. Mooi die sneeuw.
    Het is net Andorra waar ik foto’s van op het fotoalbum heb gezet.
    Maar Noorwegen moeten we ook beslist eens gaan bekijken.
    Fijne dag nog en groeten van Ria.

Ik lees graag iets van jou! Bedankt! Groet van Corry

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s