Fiets4daagse 2

Gisteren was het dus de eerste dag van de Drentse Fiets4daagse. Heel fijn weer om te fietsen. Het was droog, absoluut niet koud en helaas liet het zonnetje zich niet (vaak) zien.Maar dat mocht hem de pret niet drukken. Bij de Koepelkerk was het een heel gezellige drukte.

Maar ook vandaag was het er goed toeven, ondanks het wat druilerige weer.
En de aangeboden etenswaren gingen er in als koek.
En wat was men blij met de sanitaire voorziening!!

Een paar foto’s, vandaag door Johan gemaakt, zal ik hier even plaatsen.
(Hij was xc3xa9xc3xa9n van de -tig vrijwilligers die een stand “bemanden” of “bevrouwden”.)

Gezelligheid op het “terras

Knieperties bakken. De “bakdames” genoten! Ze zitten zo’n beetje van 10 – 3 uur te bakken. Het benodigde deeg is al voorgerold. Dat is allemaal al in de voorgaande weken gebeurd.
En de koekjes “vlogen” weg


Aan een lange tafel werden de diverse consumpties bereid. Hier, op de voorgrond, het pannenkoeken bakken. En lxc3xa8kker dat ze waren! Je kunt zelfs nog diverse smaken bestellen, zoals met spek, met rozijnen en natuurlijk gewoon naturel.


Binnen in de kerk was ook van alles te doen, te luisteren en te zien. Maar natuurlijk ook gewoon even uitrusten of een praatje maken met xc3xa9xc3xa9n van de gastvrouwen of -heren

Het liturgische bloemstuk, gezien vanaf de achterkant. De voorkant-foto is niet gelukt, maar morgen is er weer een kans. Duidelijk zijn hier rechts op de voorgrond de 3 symbolen van Geloof, Hoop en Liefde te zien, resp. het Kruis, het Anker en het (rode) Hart.

Veel belangstelling voor het bloemstuk. Er werd natuurlijk uitleg gegeven van het geheel.
De foto-expositie over diverse koepelkerken werd ook aandachtig bekeken. Heel veel interesse en vragen over het geheel.

6 thoughts on “Fiets4daagse 2

  1. Gezllig is het txc3xb3ch wel, maar het zou wel prettig zijn voor de fietsers en de overige activiteiten als het wat minder druilerig werd, denk ik.
    Zelf hou ik wel van regenachtig weer, maar dan stap ik niet op de fiets, blijf ik lekker binnen. 8)

  2. Bij ons was het de 27ste een zeer verregende dag ik zag op de foto’s dat het bij jullie een stuk beter was. vandaag daar en tegen is het naar een mistig begin nu zo vies warm vochtig dat je beter binnen dan buiten kan zijn .Maar ik hoop dat het voor de fietsers wel goed weer is.
    Groetjes Corry

  3. Jullie zijn daar dus net zo druk als wij bij de fuchsiashow. We rollen iedere avond doodmoe maar zeer voldaan ons bed in. In jouw woorden lees ik, dat de sanitaire voorzieningen zeer in de smaak vallen. Als dame van de retirade zeg ik, dat dat bij ons ook zo is. Benieuwd of het weer morgen wordt, zoals het voorspeld is. Vandaag in ieder geval een beetje rood bijgekleurd…

Ik lees graag iets van jou! Bedankt! Groet van Corry

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s