Lekker recept

Vanavond een, voor mij, nieuw recept met witlof geprobeerd. En ’t was me toch lekker! Ook een keer proberen? Hier volgt het recept:

WITLOF OP NOORSE WIJZE.

Nodig voor 4 personen:
4 struikjes witlof
4 plakjes bladerdeeg
4 plakken gerookte zalm
1 ei, 25 gr. boter, 25 gr. bloem
1/2 ltr. melk, geraspte kaas

Zo maak je het: Witlof koken en goed laten uitlekken. Bladerdeeg laten ontdooien en de plakjes wat dunner uitrollen. Een plak zalm en een struikje witlof er op leggen en dicht “lassen”. Bestrijken met wat losgeklopt eigeel, dat gemengd is met wat water.
Minstens 20 min. bakken in een voorverwarmde oven op 200xc2xb0 C.

Ondertussen de kaassaus maken:
Boter smelten, bloem toevoegen en vervolgens, onder voortdurend roeren, de melk en wat nootnuskaat toevoegen. Van het vuur af de kaas toevoegen. Geen zout. De zalm en kaas zouten het gerecht al genoeg.
Serveertip: lekker met aardappel puree.
EET SMAKELIJK!

De kaassaus kun je natuurlijk ook “uit een pakje” maken, evenals de puree. Je ziet maar wat je er mee doet.

Ik lees graag iets van jou! Bedankt! Groet van Corry

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s